dimecres, 25 de maig del 2011

Puc anar a fer pinya?

Ahir el David Miret Rovira va ser escollit com a català de l'any 2010.
Entre els tres finalistes hi havia un prestigiós metge i un no menys prestigiós escriptor.
Per tant, més que afirmar que el David és "millor" que els altres dos...s'hauria de dir que ha tingut més suport popular i per això ha guanyat.

Hi ha gent que diu que es veia a venir que seria el nou "Pep Guardiola" de l'any...les comparacions amb el Barça són inevitables i en cert punt acceptables, però no ens deixem un detall fonamental: el David fà castells i es dedica als castells només per amor a l'art.

I penso que aquest darrer punt val la pena de destacar. El premi al David és un premi a la seva persona, però a la vegada, ell ens recorda a totes aquelles persones de tantes colles castelleres que posen el seu esforç, talent i il.lusió per assolir una construcció.

Els castells són com un medicament contra l'apatia d'una societat malalta que sovint només valora el guany material i també ens recorda que (tot i ser essencial) no només de pà viu l'home...

Ahir el David va estar a l'alçada...va recollir el premi i va ser un digne representant del món casteller i del poble Vilafranquí.

El David ha demostrat sempre l'autèntic sentit i significat de la senyora Vila : la educació i la humilitat.
La mateixa humilitat que porta el món casteller al seu èxit més alt.

Al final de la gala, el David, amfitrió i espectador de luxe va veure com uns membres de la nostra colla es van posicionar per fer un castell.

Immediatament li va sortir del cor preguntar al Josep Cuní: Puc anar a fer pinya?

El Josep li va contestar que, evidentment que sí...

Algú (afortunadament no tothom) d'altres colles ha fet el possible per tal que el David no fós escollit català de l'any amb l'argument que no representava al món casteller.

Un cap de colla, un català de l'any...que no aguanta veure un castell com a espectador i que demana fer pinya com un més...no mereix aquesta representació?

Jo crec que sí i per això et dic, David, amic...moltes felicitats i Visca: la nostra colla, Vilafranca, el món casteller i  el poble català :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada