diumenge, 28 d’agost del 2011

El miracle de Sant Fèlix...

Amics/amigues:

Un any més ja tenim aquí la nostra festa major. El poble que estima Vilafranca esclata aquests dies en una festa que té el seu orígen en una persona de la que sabem molt poca cosa, però sí que tenim la informació essencial.

Va ser feliç (Fèlix) i va morir a Roma donant la seva vida per haver estat fidel a la paraula de Jesús (per això l'anomenem Màrtir-testimoni).

A Vilafranca, els vilatans de la època li van demanar el seu favor...i el favor va arribar en forma de pluja, un fet que a part de salvar collites va fer que esdevingués compatró de la Vila (anteriorment Sant Raimon i també Sant Jocund).

Ara bé, el que aquest màrtir no es podia imaginar és que encara avui es produeix el miracle de Sant Fèlix, i no em refereixo a la pluja.

Em refereixo al fet de que dins una basílica, ens trobem i ens apleguem persones de diferents ideologíes, creençes i pensaments. La gent canta els seus goigs, independentment de ser agnòstic, catòlic o ateu.

És ben coneguda la frase: no crec en Deú però sí en Sant Fèlix...frase que deixa perplexes a les persones que no coneixen la realitat vilafranquina...creus en un màrtir cristià i no creus en Deú?

Doncs bé, jo crec que aquest és el miracle de Sant Fèlix.

Recordo un documental de la TV1 que deia: "els goigs se cantan sin autoridad eclesiástica alguna en el altar...lo POPULAR, incluso dentro de la propia basílica, vuelve a reinar en la fiesta"

El meu desig per aquesta festa major és que el miracle de Sant Fèlix Màrtir no tingui alternativa i ens segueixi unint per molts anys a la gent que és més o menys independentitsta, a la gent que és més o menys progressista, a la gent que és més o menys creient...tothom ha de tenir lloc en aquesta festa en honor al màrtir a qui en aquest senzill bloc li demano:

Puig per nostre protector, el cel volgué destinar-vos, als que vénen a implorar-vos, Fèlix deu vostre favor...

BONA FESTA MAJOR !! :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada